sobota 11. října 2014

H I S Nové Město nad Metují

V sobotu 11.10.2014 jsme si s Michalem a Gábinou vyrazili trochu zablbnout na cvičnou stěnku HIS v Novém Městě nad Metují. Netuším, proč se to jmenuje zrovna HIS, ale když jsme ono kouzelné místo hledali, málem jsme se nechali nalákat "falešným" značením společnosti, která prodává džíny zaměnitelného názvu ;-)
Každopádně, jak se lze dopíditi zde, jedná se o místo kde "Skály tvoří přerušovaný pás okrajových stěn podél řeky Metuje, který se táhne od zříceniny hradu Výrov až po Krčín. Pro lezeckou činnost je z důvodu pevnosti skal využíván úsek cca 400m. Z geologické stránky je oblast tvořena jílovci, též označovaných jako opuka."
Jednodélkové lezecké cesty jsou precizně značeny vč. označení stupně obtížnosti UIIA a zhusta zajištěny většinou pomocí nýtů. Lezečtí matadoři východních Čech, kteří vyrostli na písku tuhle opuku asi moc nemusí, ale my odchovanci umělých stěn jsme chrochtali blahem při každém kontaktu se "skutečnou" skálou :-)
Přestože již podzim pokročil, vyšel nám nádherný den. Areál je navíc otočen tak, že tam celé dopoledne svítí slunce, pokud svítí. Nám svítilo a bylo to super.

Něco jsme vylezli:

Ninja Gábina

Spárový mág



  Cvičili jsme si slaňování:
Tohle při slaňování bez pojistného prusíku prosím nedělejte :-)

Příště to chce tlumič krásy (helmu) ;-)


Původně jsme chtěli jít na oběd do nějaké novoměstské hospody, ale místní lezecká komunita pamatuje na vše, takže stačilo skočit do samoobsluhy pro par špekáčků a využít místní luxusní ohniště. Nakonec jsme vše završili kávičkou a poměrně dost zdařilou napodobeninou vídeňského sachru i když vidličku někteří z nás drželi třesoucí se rukou jen stěží ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat